2020 En Çok İzlenen Dizileri

Netflix’i Tükettik: 2020 Yılının En Çok İzlenen Dizileri

Ayşe Aslıhan

Pandemi ile başlayan 2020 senesi, devamında da kimimiz için rüya, çoğumuz için kabus gibi geçti… Bu süreçte daha iyi şartlarda olanlarımız, evlerinde kalabildi. Sağlık çalışanları ve işçilere bol bol destek olduk, Covid-19’a yakalanan herkes için çok üzüldük, kendimizi korumak içinse bütün kurallara uyduk. Haliyle, evde geçirilen süreci doğru değerlendirmek için kafa yormaya başladık! Home-office çalışanlar da oldu, evde konser verenler de… Ekmek yapanlar da oldu, ev dekorasyonunu değiştirenler de… Fakat biliyoruz ki neredeyse hepimiz; sık sık ekran başına kilitlendik! Kimi zaman televizyonda, kimi zaman bilgisayarda, bazen telefonda; bir sürü film, dizi ve belgesel keşfettik. Netflix ve benzeri tüm uygulamaları kullanmakta uzmanlaştık! Neredeyse izlenilebilecek her şeyi tükettik! Peki, global olarak tehdit altındayken, evlerimizde kendi kendimizle yahut ailemizle baş başayken, olanlarla başa çıkabilmek için kaçtığımız sığınaklarda; en çok hangi dizileri izledik? Hangi diziler, bu senenin favori dizileri olmayı başardı? Gelin, hep birlikte şöyle bir göz atalım ve 2021’de yine müthiş yapımlar izlemek üzere, bir selam çakalım!

10. Dark

Kayıp bir çocuk. Bir yanıt bulmak için ümitsizce çabalayıp duran dört aile. Ve bu aramalar sonucunda ortaya çıkan sırlar ile gerçekler. Küçük kasabanın kaderi değişir ve gerçek yüzü ortaya çıkacak.

9. Ratched

Ratched, akıl hastanesinde hemşirelik yapan genç bir kadının hikayesini konu ediyor. İş arayışında olan Mildred, bunun için bir psikiyatri hastanesine başvurur. Hastanede, insan zihni ile ilgili rahatsız edici deneyler yapılmaktadır. Kendisini mükemmel bir şekilde gösteren Mildred, bir hemşirede aranması gereken tüm özelliklere sahip olduğunu belirtir. İşe kabul edilmesinin ardından Mildred, zamanla zihinsel sağlık sistemine ve içindeki kişilere sızmaya başlar. Çok geçmeden Mildred’ın güzel görünüşünün ardında yatan korkunç gerçekler ortaya çıkar.

8. The Crown

II. Dünya Savaşı’nın yarattığı yıkımın ardından İngiltere siyasi karışıklık içindedir ve bu zorlu dönemde tahta bir kadın geçmektedir. II. Elizabeth’in tahta geçmesi ile yeni bir dönem başlayacaktır. Kraliçe II. Elizabeth’in tahttaki ilk yıllarının perde arkasının konu edildiği dizide, siyasi rekabetler, aşk ve 20. Yüzyılın ikinci yarısına şekil veren olaylar anlatılıyor.

7. Friends

When Someone From Your Crew Finally Goes On A Date GIF - Friends Clapping Support - Discover & Share GIFs

Tüm zamanların en sevilen sitcom’larından biri eminiz ki Friends olmuştur! Friends, bu sene Netflix’te idi. Çocukluk arkadaşı olan Monica ve Rachel, Monica’nın ağabeyi Ross, Ross’un üniversiteden oda arkadaşı Chandler… Chandler’ın ev arkadaşı Joey ve Monica’nın eski arkadaşı Phoebe. Geçmişleri bir şekilde bir yerde kesişen bu 6 arkadaşın yedikleri içtikleri ayrı gitmiyor. Müthiş bir mizah ile dostluk bağlarının iç içe geçtiği dizideki karakterler, 10 sezona yayılan hikaye boyunca izleyiciyle birlikte büyüyüp olgunlaşıyor.

6. Dark Desire

https://www.youtube.com/watch?v=sw1AG2q55_8

Prestijli bir avukat ve üniversitede profesör olan Alma Solares, yargıç olan Leonardo ile evlidir. Alma, arkadaşının boşanmasını atlatmasına yardımcı olmak için onunla birlikte bir hafta sonu gezisine gider. Genç kadının hayatı, gezi sırasında 23 yaşındaki Dario Guerra adında bir adam ile tanışmasıyla bambaşka bir hal alır. Uzun süredir yaşamadığı şeyler yaşayan, tutku dolu bir hafta geçiren Alma, kocası ve kızının yanına geri döndüğünde her şeyi ardında bırakmaya kararlıdır. Ancak bu sandığı kadar kolay olmayacaktır.

5. La Casa de Papel

2020’nin en çok izlenen dizileri konuşuluyorsa, onlardan biri kesinlikle LCDP olmalı! Profesör olarak adlandırılan bir suç dehası, tarihin en büyük soygununu yapmayı planlar. Amacı İspanya Kraliyet Darphanesine girmektir. Bunun için de işlerinde uzman olan 8 suçludan oluşan bir ekip kurar. Ekip, 5 aylık bir eğitim sürecinden geçer ve bu sürede her ihtimali hesaba katarak soygunu kusursuz bir hale getirirler. Artık her şey hazırdır. 8 kişi, rehineleri de yanlarına alarak kendilerini İspanya Kraliyet Darphanesine kilitler. Fakat hiç hesaba katmadıkları olaylar gerçekleşir.

4. The Umbrella Academy

Dizide, Umbrella Academy olarak bilinen süper kahramanların olduğu bir akademide bünyesinde yer alan, birbirleriyle pek anlaşamayan bir ailenin hikayesi anlatılıyor. Akademidekiler kendilerini büyüten babalarının gizemli ölümünü çözmek için bir araya geliyorlar.

3. Lucifer

Listemizin sonuna yaklaşırken, bu sene ülke olarak gündemimizi de en çok meşgul eden dizilerden biriyle karşı karşıyayız: Lucifer! “Cehennem Lordu” Lucifer Morningstar; Los Angeles Polis Departmanı için suçluları yakalamaktadır. Ancak büyük bir sırrı vardır: Bu çekici adam, aslında yeryüzüne düşmüş bir melektir! Neil Gaiman tarafından yaratılan Lucifer, Sandman isimli serinin yardımcı karakterlerinden biriydi ve daha sonra kendi çizgi romanına kavuştu. Çizgi romanlarda, karakter Lux isimli bir barı işletiyor.

2. Emily in Paris

Emily, Şikago’da yaşayan genç bir kadındır. Pazarlama yöneticisi olan Emily, hiç beklemediği bir anda rüya gibi bir iş fırsatı yakalar. Kariyeri için çok önemli olan bu teklifi geri çevirmeyen Emily, yeni işi için Paris’e taşınır. Yeni bir hayata başlayan Emily, bir yandan yeni işine adapte olmaya çalışırken bir yandan da ailesini, arkadaşlarını ve ilişkisini idare etmeye çalışır.

Ve 1 numara, yılın hızlı çıkış yapan dizisi; The Queen’s Gambit!

https://www.youtube.com/watch?v=TAGfVAstQlQ

2020 yılının en çok izlenen dizileri listemizde birinci sıradaki dizi, yılın hızlıca çıkış yapan yapımı: The Qeen’s Gambit! Walter Tevis’in 1983 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan The Queen’s Gambit, Soğuk Savaş döneminde geçen bir hikayeyi işliyor. Dünyanın en iyi satranç oyuncularından biri olan Beth Harmon’ın hayatına odaklanılan dizinin başrolünü Anya Taylor-Joy üstleniyor. Ailesini kaybetmesinin ardından kurum tarafından büyütülen Beth, burada çalışan bir görevliden satranç oynamayı öğreniyor ve satranç’ta olağanüstü bir yetenek sergileyen Beth, önüne çıkan tüm rakipleri yenmeyi başarıyor.

Ne yazık ki 2020’de dünyada en çok izlenen diziler arasında yerli bir yapım bulunmuyor.
Olsun; yine de “Bir Başkadır” Türkiye’nin dizileri!

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam