Gerçek

Gerçek Hayat Hikayelerinden Uyarlanan 5 Film!

Onur Şafak Yücel

Film yaratma süreci oldukça sancılı bir süreçtir. İşte bu sancılı süreci daha da zorlaştıran, gerçek hayat hikayelerinden uyarlanan 5 film!

Bazen izlediğimiz filmler bize gerçekte oldu mu acaba dedirtir… Ama izlediğimiz, duyduğumuz ve bize yaşattığı hislerle, “İnşallah olmamıştır!” diye de ekletir. Ne var ki bazı filmler, uyarlandıkları gerçek hayat hikayeleriyle nefesimizi kesiyorlar… Peki, hangi filmler olduğunu merak ediyor musun? Hadi o zaman listemize geçelim…

Schindler’in Listesi (1993)

İmdb puanı 8,9 olan film, ikinci dünya savaşı yıllarını anlatıyor. Oskar Schindler adlı, Alman bir iş insanının kurduğu fabrika sayesinde birden çok yahudinin hayatını kurtarıyor. Çalıştırdığı yahudi vatandaşlarla arasında kurduğu organik bağ ise izleyenlerin gözünden yaşların akmasına neden oluyor. Özellikle filmin son sahnesi, izlenmeye değer…

12 Yıllık Esaret (2013)

İmdb puanı 8.1 olan film, 1841 yılında özgür bir adam olarak Amerika’da yaşayan Solomon’un hayatına odaklanıyor… Ancak 1841 yılında kaçırılıp köle olarak satılan Solomon’un 12 yıl süren acısı, sizi de derinden etkiliyor. Nefes alamadan izleyeceğiniz bir film…

Piyanist (2002)

İmdb puanı 8.5 olan film, ikinci dünya savaşı ve yahudi katliamını anlatıyor. Piyanist Wladyslaw Szpilman’ın kendi hayatını anlattığı film, polonyalı bir yahudinin ikinci dünya savaşında yaşadığı zorlukları ve hayatta kalma mücadelesiyle yakıp geçiyor.

-Lütfen ateş etmeyin, ben Polonyalıyım.

+Neden o zaman o lanet olası Alman paltosunu giyiyorsun?

–Üşüyorum.

Hachi: Bir Köpeğin Hikayesi (2009)

İmdb puanı 8,1 olan film, bir köpeğin sahibiyle olan kuvvetli bağını anlatıyor. Özellikle, izleyen herkesi ağlatmayı başaran Hachi, gerçek bir hikayeden uyarlanmasıyla daha da can yakıcı hale geliyor.

Umudunu Kaybetme (2006)

İmdb puanı 8 olan film, bir baba oğulun hikayesine odaklanıyor. İyi bir eş olan Chris Gardner, zor zamanlar yaşarken eşi tarafından tehttps://www.imdb.com/title/tt0454921/rk edilir. Oğluyla hayatta kalma mücadelesi içine giren Chris’in yaşadığı zorluklar insanın yüreğini burkuyor.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam