Perdenin ardındakiler

Perdenin Ardındakiler’den “Bu Şehir Bugün Sensiz” Teklisi

Aygün Akdağ

Perdenin Ardındakiler ikilisi, sözleri Doruk Ereşter‘e, müziği ve düzenlemesi Direnç Kaçmaz‘a ait olan yeni teklileri ‘Bu Şehir Bugün Sensiz’i dinleyicileri ile buluşturdu.

Tüm dijital platformlarda yerini alan “Bu Şehir Bugün Sensiz” isimli şarkının kapak fotoğrafı ise Türk ressam Ece Gauer tarafından şarkıya özel olarak resmedildi. Yeni teklinin mastering işlemleri ise ses mühendisi Lex Barkey tarafından yapıldı.

İkili, şarkıyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Bu Şehir Bugün Sensiz” yüzleşmeyi, pişmanlığı ve kişinin hayatındaki birine karşı gerçekleştirdiği eylemlerin sonuçları ile bu sonuçların onda yarattığı üzüntüyü anlatıyor.”

Şarkılarını Silvyo Behmoaras yönetmenliğinde kliplendiren Perdenin Ardındakiler’e klipte Kaan Turgut ve Hande Yılmaz oyunculuk performansları ile eşlik etti.

İşte Bu Şehir Bugün Sensiz!

Beni sev ya da düşmanım ol
Her küfrün bana az geliyor
Önümü göremiyorum

Beni, beni bilene bir kere sor
Artık kalbim yavaş atıyor
Aynaya bakamıyorum

Bu şehir bugün sensiz
Görüyor musun, duyuyor musun sesleri ?
Kalbimden bir hüzün geçti
Senin olmadığın her şehir gri

Beni yollara yollara koy
O sokaklara hapset nefretim ol
Unutma nasıl umutluyduk

Siliniyor izi gizli sevişmelerin
Göz rengini bile unutuyorum
Sen nasıl dayanıyorsun ?

Bu şehir bugün sensiz
Görüyor musun, duyuyor musun sesleri ?
Kalbimden bir hüzün geçti
Senin olmadığın her şehir gri

Perdenin Ardındakiler kimdir?

Bir röportajlarında kendilerinden şöyle bahsettiler; Perdenin Ardındakiler, 2017 yılında Direnç’le tanışıp birlikte bir şarkı yapmaya karar vermemizle temelleri atılmış bir müzik ikilisidir. O dönem ilk solo EP’im olan “Yokuş Yukarı Düşenler” daha henüz yayına girmişti. Çalışmayı yayımlayan labelın sahiplerinden biri de Direnç’miş. Bana sosyal medya aracılığıyla ulaşıp EDM prodüktörü olduğunu ve şarkılarımdan bazılarının remixini yapmak istediğini söyledi. Ben de yaptığı işleri biraz dinledim ve oldukça beğendim. Birlikte kendi tarzlarımızı harmanlarsak oldukça ilginç bir şeylerin çıkabileceğini düşündüm ve Direnç’e “Remixi boşver, neden birlikte yeni bir şarkı yapmıyoruz?” dedim. Bu şekilde grup kurulmuş oldu. Ancak henüz bir ismimiz yoktu. İlk teklimiz “Gökyüzü” üzerinde çalışmaya devam ettiğimiz günlerden birinde okuduğum bir yazıda “Perdenin Ardındakiler” ibaresini gördüm. O an grubun ismini bulduğumuzu hissediyordum çünkü bizim müziğe karşı duruşumuzu çok iyi anlatan bir metafordu perdenin ardında olmak. Yaptığımız şarkıların tam olarak istediğimiz şekide olmasını istiyorduk ve birkaç stream fazla almak için hiçbir zaman içimize sinmeyen, bizi mutlu etmeyen bir müzik yapmayacaktık. Sahne önünde olmak uğruna duruşumuzdan vazgeçmektense hep perdenin ardında kalmayı yeğlerdik. Bu sebeple hiç tereddüt etmeden grubun ismini “Perdenin Ardındakiler” koyduk ve yolculuk başladı.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam