2000’lere Dönüyoruz: Elektro Müziğin En İyileri

Aygün Akdağ

Henüz hiç elektro müzik dinlemediyseniz ve kimseyi tanımıyorsanız, bu yazımızdan sonra DJ’leri tanıyacaksınız. Belki de yeni elektro müzik dinleyicilerinden, hatta fanlarından biri olacaksınız. Elektropool’ler, Tomorrowland’lar; dünyanın en büyük festivallerinden… Ülkemizde de elektro müzik festivalleri var. Üstelik en iyilerinden Türkiye’ye gelenler de var. David Guetta, Hardwell, Tiesto gibi…

Bizler, bu içeriğimizde, sizlere 2000’lerde elektro müziğinin en iyilerini sunuyoruz.

Keyifli dinlemeler!

David Guetta 

David Pierre Guetta, Fransız DJ ve prodüktör. 1980 ve 90’larda kulüplerde DJ’lik yapan Guetta, Gum Productions’ı kurdu. Sonra ilk albümü Just a Little More Love’ı 2001’de bu şirketin etiketiyle piyasaya sürdü. Ardından Guetta Blaster ve Pop Life albümlerini piyasaya çıkardı. 54 yaşındaki David Guetta, 4 Mayıs 2013’de İstanbul’da konser verdi. İstanbullulara unutulmaz bir konser deneyimi yaşattı.

Tiesto

Tam adıyla Tijs Michiel Verwest dünyaca ünlü trance DJ’i. Geçmişte birçok takma isim kullandı. Bunlardan en çok bilineni DJ Tiesto! Son eserlerinde “DJ” etiketini de kaldırmasıyla kısaca Tiësto olarak bilinmeye başladı. O da 2003 yılında iyi ki İstanbul’daydı!

Hardwell

Robbert van de Corput, Hollandalı Electro House, DJ ve prodüktör. DJ Mag dergisinin yaptığı oylama sonucu 2013 ve 2014’ün 1 numaralı, 2015’in 2 numaralı, 2016 yılının ise 3 numaralı DJ’i oldu. Yıl 2015, yer Küçükçiftlik Park, olaysa; İstanbulluların gerçek eğlence ile tanışması!

Martin Garrix 

Milyarlar izlenen ve dinlenen şarkı ile karşınızdayız. Hiç olmasa bile hayatınızda en az 1 kere duyduğunuz şarkıdır Martin Garrix’in Animals’ı. Martijn Gerard Garritsen veya sahne adıyla Martin Garrix, Hollandalı DJ ve müzik yapımcısı. Henüz 26 yaşındaki genç DJ, oldukça meşhur.

W&W

W&W Tomorrowland’ın vazgeçilmez isimlerinden biri. Yaptıkları müzik elektroseverleri heyecanlandırıyorlar. Öncelikle W&W Hollandalı elektronik müzik ikilisi. Tarzları Trance, Dutch house’dır. Willem van Hanegem Jr. ve Wardt van der Harst ikilisinden oluşmaktadır.

Steve Aoki

Steve Aoki, Asyalılara ne kadar benzese de ABD Miami’li. Aoki’nin en büyük fantezilerinden biri ise hayranlarına pasta fırlatmak!

Marshmello

Christopher Comstock ya da bilinen adıyla Marshmello, Amerikalı bir elektronik müzik yapımcısı ve DJ. İlk olarak, Amerikan DJ ikilisi Jack Ü ve Rus-Alman DJ Zedd’in şarkı remikslerini yayınlayarak uluslararası tanınırlık kazandı. Ayrıca Marshmello gelmiş geçmiş en yakışıklı DJ olabilir. Ama buna rağmen Marshmallo maskesi ile sahneye çıkmaktan vazgeçmiyor.

 

 

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam