Tarlalardan Sahnelere: Tiyatronun Kadın Yıldızları

Ayşe Aslıhan

Bilecik’in Kurşunlu köyündeki 15 kadın, tarlada çalışırken günlük işleriyle beraber bir tiyatro metnine hazırlandılar ve 500 kişi karşısında oyunlarını sergileyerek birçok kadına umut oldular.

Bilecik’in Gölpazarı ilçesine bağlı Kurşunlu köyünde kadınlar; tarlada, bahçede, rutin işleriyle ilgilenirlerken 13 gün boyunca tiyatro oyunu için hazırlık yaptılar. Eşleri dahil herkesten büyük ilgi gören kadınlar, çok heyecanlılardı!

Tarım ve Orman Müdürlüğünün desteğiyle “Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı” kapsamında tiyatro eğitimi alan kadınlar, bir tiyatro oyunu oynamaları için teklif aldılar. Desteklendiklerini hissetmeleri uzun sürmedi ve sahne almaya karar verdikten sonra her fırsatta denemeler yaptılar. Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencilerinin yazdığı “Tarladan Tiyatroya” isimli tiyatro oyununun finalinde, dakikalarca ayakta alkışlandılar.

Oyunculardan Halime Yıldırım, hayatlarının bir anda değiştiğini söyledi ve ekledi:

Bizlere teklif sunulduğunda kadınların her işi yapabileceğini düşündüğümüz için kabul ettik ve oynamaya karar verdik. Tarlada çalışırken tiyatro çalışmaya başladık. 13 gün gibi kısa bir süre içinde hiç bilmediğimiz bir konuda çalıştık, tiyatroya hazırlandık ve sonuçta 500 kişinin bulunduğu ortamda sahneye çıkarak tiyatromuzu sahneledik.

Tiyatroda yer alan bir diğer güzel kadın Melahat Yongacı da mutluluğunu dile getirirken öz güvenlerinin yenilendiğini de söyledi.

Kendimizi bir anda tiyatroda bulduk. Önceleri şaşırdık ne yapacağız diye ama güzel oldu. Değişik şeyler öğrendik, insanlarla tanıştık ve öz güvenimiz geri geldi.

İki hafta gibi kısa bir sürede gündelik işlerinin yanında sanatsal faaliyetlere de vakit ayıran çiftçi kadınlar, kentimizin gururu oldular.
Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş

Hayatın her alanında, daima mutlulukla var olup, ışık saçmalılar…
Tebrikler güzel kadınlar!

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam