sinemaokulu

Geleceği Çekmek İsteyenler Buraya: Çocuk Sinema Okulu

Ayşe Aslıhan

“Geleceği çekmek ister misiniz?” sloganıyla, sinema sanatını çocukların dünyasıyla bir araya getirerek eğitim veren okul, hayalleri gerçekleştirmeye devam ediyor.

Çocuk Sinema Okulu, çocukların hayal gücünü, perspektifini, her anlamda güçlerini ve farkındalıklarını arttırmak adına çalışmalar yürütmekte. 3 senedir eğitimlerine devam eden okulun 8 temel, 7 de seçmeli atölyesi var.

Tüketen Değil Üreten Çocuklar

Her alanda öğretileri olan Çocuk Sinema Okulu, kendi anlatımlarıyla çocuklara; “yönetmenlik kursu ile hayata daha dikkatli bakmayı öğretmeyi, ses eğitimi ile dünyayı dinletmeyi, kamera önü oyunculuğu ile kendisini ifade etme becerisini artırmayı, senaryo eğitimi ile sıradan bir günün içinde gizli olan ayrıntıları yakalayabilmeyi sağlamayı, montaj eğitimi ile kısa filmler hazırlayıp, bilgisayarlarını daha amacına uygun bir şekilde kullandırmayı,  film müzikleri atölyesi ile yazdıkları senaryolarına sözleri kendilerine ait olan şarkıları eklemelerini sağlamayı” hedefliyor.

Çocukların Film Galası

Yirmişer kişilik iki sınıftan oluşan gruplarla 6 aylık çalışmanın ardından, tamamen çocukların oluşturduğu filmler, yine onların istediği bir oyuncu ile bir araya gelinerek çekiliyor. Aynı zamanda eğitim süresince ailelere ve çocuklara sosyal medyayı doğru kullanma eğitimi de veriliyor. Yılın sonunda, “Çocukların Gözünden Film Galası” adıyla, seçilen sanatçının da katılımıyla büyük bir etkinlik gerçekleştiriliyor. Galanın sahibi ise tamamen küçük yetenekler oluyor!

Çünkü, “Sinema Matematiktir, sinema Türkçedir, sinema Hayat Bilgisidir.”

Ayrıntılı bilgi ve katılım için web sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

 

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam