kot denim çalışması

Deniz Sağdıç’ın Kot Dünyasına Yolculuk

depresyontopuzu
Her şey sanata ilham kaynağı olur ya, bazen bir kuş, bazen bir ağaç… Ancak bu kez sanata ilham kaynağı denim’ler olmuş. Gelin, Deniz Sağdıç’a ve eserlerine yakından bakalım.

Öncelikle “Kot” değil “Denim”.

Öncelikle "Kot" değil "Denim".
Kot giysileri inanılmaz sanat eserlerine dönüştüren sanatçı Deniz Sağdıç’ın ‘Denim Dünyasına’ seyahat etmek istemez misiniz?
Denim kumaşın sağlamlığını ve çok katmanlı yapısının sunduğu sınırsız imkanları sonuna kadar zorlayan Deniz Sağdıç, çalışmalarında konu olarak her daim insanı anlatıyor.
Sağdıç, denim çalışmalarında neden portrelere yer verdiğini bir röportajında şöyle açıklıyor:
“İnsan elinden çıkan öyle bir ürün düşünün ki, kültürel veya ekonomik statü, ülke, coğrafya fark etmeksizin, en gencinden yaşlısına kadar kolayca benimseniyor ve kullanılıyor. Ten renginin bile maalesef ayrışma konusu olabildiği medeniyet tarihimizde, denim gibi tüm sınırları ortadan kaldırabilmiş bir başka şey daha yok. Denim, benim için insana özünde ne olduğunu yeniden hatırlatmanın eşsiz bir yolu adeta.”
Çalışmalarında kullanılmış denim pantolon ve ceketleri sadece kesip dikmiyor, üzerlerindeki eskitme ya da taşlamaları renk alanı ve gölgeleri meydana getirmek için kullanıyor.
Uluslararası birçok sanat ve moda etkinliğinin de aranan sanatçılarından olan Deniz Sağdıç, denimden üç boyutlu heykeller de yapıyor. Çalışmalarında geleneksel motifleri de dahil etmeyi ihmal etmiyor.

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam