Karma Tavsiyesi: Marvel Filmleri

Aygün Akdağ

Kaptan Amerika ilk Yenilmez – (2011)

Marvel ve Sheild filmlerinin başlangıcı olan Kaptan Amerika’nın, diğer Marvel filmleri ile hiç bir şekilde bağlantısı yok. Kaptan Amerika‘da Infinity Gem hikayesi anlatılıyor. Kaptan Amerika ilk yenilmez, filmin sonunda ise bütün kahramanlar bir araya geliyor ve bu durumu kendisine bağlıyor.

Demir Adam (2008)

Marvel‘ın ilk çıkış sineması. Tony Stark‘ın yani Iron Man‘in kötülere karşı yaptığı tam teknolojik zırh ile savaşını konu alıyor. Iron Man seri filmlerinden sonra Avangers‘a katılıyor.

5. Thor (2011)

Iron Man 2 ‘nin sonunda Thor‘un başlangıç spoilerını almış olduk aslında. Bu filmin sonunda Thor’un kötü kardeşi Loki, SHIELD’ı ve Dr. Selvig’i Tesseract için çalışmaya yönlendiriyor. Yani burda Thor 2‘den bize yine bir spoiler veriyor.

Yenilmezler (2012)

SHEILD’in lideri Nick Fury, Thor’un kardeşi Loki’nin düşmanlığına karşı şimdiye kadar yayınlanan Marvel Süper Kahramanları’nı bir araya toplar. Bu sayede dünyanın sonunu engellemek ister. Bu film Marvel’ın sezon finali olarak görülebilir.

Karınca Adam (2015) 

Başta Tony Stark ve Sheild‘den biraz söz edilsede tam olarak bahsedilmiyor ve giriş yapılıyor. Kesinlikle izlenmesi gereken bu filmin sonu Civil War‘dan bir sahne ile bitiyor.

Doktor Strange (2016)

Marvel‘a en son katılanlar arasında olan Dr. Strange izlediğinizde Marvel‘den bağımsız olarak görünsede aslında Marvel‘in tam içinde. O bir büyücü…

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam