Aynaya Bakan Venüs

Ağla Çiko: Meşhur ve Lanetli Tablolar

Aygün Akdağ

Bir evin olmazsa olmaz dekorasyonu elbette tablolar! Baktığınızda bin anlam kazanan, görünce içinizi açan, estetik kaygısıyla insana iyi gelen tablolar… Bazen müzelerde görmek için can attığımız, bazen kendi evimizde yağlı boyayla şöyle bir fırça darbesi vurup yaptığımız tablolar… Bu tabloların bir de batıl inançlı halleri var… Hangileri mi? Lanetli tablolar! Gelin, hep birlikte görelim.

Ağlayan Çocuk

1980’li yıllarda Türkiye’de de çok sayıda minibüs ve otobüsün camını, dükkan, lokanta ve evin duvarını süsleyen “Ağlayan Çocuk” resmi, son 30 yılda şehir efsanesine dönüştü. Dünya çapında milyonlarca satan gözleri yaşlı masum erkek çocuğu baştan çok sevilmesine karşın, İngiliz boyalı basınının kurnazlığına kurban giderek “uğursuz”” ve “lanetli” damgası yedi. Binlercesi imha edildi, girdiği her eve yangınları, ölümleri ve hastalıkları beraberinde getirdiği iddia edildi. Bizse televizyonlarda belki de daha çok gördük…

Sevgi Mektupları

sevgi mektupları

Driskill Oteli’nde çok eski bir resim… Avusturya’daki bu otelin lobisindeki tablo, şikayetler üzerine 5. kata kaldırıldı. Tabloya bakanlar kendilerini hasta hissettiklerini ve başlarının döndüğünü söylediler. Onlara göre tablo, lanetliydi!

Çocuk ve Bebek Tablosu

çocuk ve bebek

Gizemli ve ürkütücü bu tablo üzerindeki küçük çocuk ve oyuncak bebeğin tablonun içerisinden çıktıkları ve etrafta dolaştıkları söyleniyor! Bill Stoneham tarafından 1972 yıllarında oluşturulan bu resmin içinde küçük bir çocuk ve yanında ona eşlik eden bir bebek bulunmakta… Fondaki kapının cam bölmelerinde ise vücutları görülmeyen çocuk elleri camdan çıkmak ister gibi resmedilmiş. Söylenenlere göre tablodaki küçük bir çocuk 5 yaşlarında, kapı küçük çocuğa eşlik eden bir rehber olarak, gerçek dünya ve hayal dünyası simgeliyor. Oyuncak bebek ve kendisi arasında ise bir uçurum var. Ellerini kapıya yaslayan çocuklar da başka bir hayatı gösteriyor.

Resim ilk defa 1970 de Los Angeles’da bir galeride sergilendi… Sonunda aktör John Marley eline düştü! O, “Baba” filmindeki Jack rolüyle tanınıyor.

Lo Chang Peng’in Tablosu

Lo Chang Peng’in Tablosu

Tayvanlı sanatçıya ait olan bu tabloya uzun süre bakan insanlarda sinirsel bozulmalar meydana geldiği belirtiliyor. Tablodaki kadının bakışları ise korkunç…

Acı Çeken Adam 

Acı Çeken Adam

Ressam, bu tabloyu kendi kanıyla yaptıktan sonra intihar etti. Tablodan dumanlar çıktığı ve çığlıklar duyulduğu söyleniyor!

Tabloya Kederli Adam ismi verilmiş. Eser ise, Sean Robinson isimli kişiye büyük annesi tarafından hediye edilmiş. Bilinmeyen bir ressam kendi kanıyla tabloyu çizdikten sonra hayatına son vermiş. Resmin bulunduğu evde garip ayak sesleri ve kapıların kendiliğinden açılıp kapanması gibi olaylar olmuş… Bütün bunlar, Robinson’un bildirilerinde yer alıyor. Resmin civarında karanlık bir varlık; aile üyeleri tarafından görünen bütün bu ürpertici olaylar içinde en fazla korkutan şey. Robinson bütün bunlara rağmen resmi evinde tutmaya devam ediyor.

Aynaya Bakan Venüs 

Aynaya Bakan Venüs

Tabloya kim sahip olduysa gizemli bir şekilde ya öldüler ya da öldürüldüler! Müzeler tabloyu sergilemeyi kabul etmiyor… Ziyaretçilerden bazıları tabloyu bıçakla kesmeye çalıştılar fakat neyse ki, güvenlikler onları durdurdular.

BONUS: Çocukluğumuzun korkulu rüyası, lanetli kız.

Çocukken hepimiz, internet aleminde yeni yeni boy gösterirken bu tabloyu görmüşüzdür, değil mi? Lanetli olduğunu da okumuşuzdur pek tabii… Bu kızın gözlerinin içine uzun süre bakıldığında, intihar isteği uyandırdığı söyleniyor.

Bu bize, bir başka efsaneyi hatırlattı.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam