2020 Yerli Yapım - En Çok İzlenenler

#Selam2021: 2020 Yılında Hangi Yerli Filmler İzlendi?

Ayşe Aslıhan

Pandemi ile başlayan 2020 senesi, devamında da kimimiz için rüya, çoğumuz için kabus gibi geçti… Bu süreçte daha iyi şartlarda olanlarımız, evlerinde kalabildi. Sağlık çalışanları ve işçilere bol bol destek olduk, Covid-19’a yakalanan herkes için çok üzüldük, kendimizi korumak içinse bütün kurallara uyduk. Haliyle, evde geçirilen süreci doğru değerlendirmek için kafa yormaya başladık! Home-office çalışanlar da oldu, evde konser verenler de… Ekmek yapanlar da oldu, ev dekorasyonunu değiştirenler de… Fakat biliyoruz ki neredeyse hepimiz; sık sık ekran başına kilitlendik! Kimi zaman televizyonda, kimi zaman bilgisayarda, bazen telefonda; bir sürü film, dizi ve belgesel keşfettik. Netflix ve benzeri tüm uygulamaları kullanmakta uzmanlaştık! Neredeyse izlenilebilecek her şeyi tükettik! Peki, global olarak tehdit altındayken, evlerimizde kendi kendimizle yahut ailemizle baş başayken, olanlarla başa çıkabilmek için kaçtığımız sığınaklarda; en çok hangi yerli yapım filmleri izledik? Hangi filmlerimiz, bu senenin favori filmleri olmayı başardı? Gelin, hep birlikte o filmlere şöyle bir göz atalım ve 2021’de yine müthiş yapımlar izlemek üzere, bir selam çakalım!

Hangi filmlerin tam anlamıyla birbirinden daha iyi olduğuna karar veremiyoruz; bu sebeple listemizde bir sıralama yok; yalnızca izlemediklerinizi not etmeniz gerekiyor!

Yarına Tek Bilet

Hangi filmler gündem oldu desek; listenin ilk sırasında yine bu film olurdu! Netflix’in ilk orijinal Türk filmi olan Yarına Tek Bilet, seyircileri iki ayrı fikre ayırmıştı. Kimi çok beğenmiş, bazı izleyicilerse yetersiz bulmuştu… Film, Ankara’dan İzmir’e doğru yolculuk ettikleri sırada birbirleri ile karşılaşan iki yabancının romantik hikayesini konu ediniyor. En çok izlenen Turk filmler denince hemen akla gelen yapımın başrollerini Dilan Çiçek Deniz ve Metin Akdülger ikilisi paylaşıyor.

– Sıfır Bir

Sıfır Bir, Adana’nın varoşlarında suç içinde yaşayan bir grup gencin hikayesini anlatan dizinin sinema filmidir. Sürükleyicilik açısından 2020’nin en iyi Türk filmi olan yapımda Savaş, Cihat ve Azad üçlüsü Adana’daki suç dolu hayatlarını geride bırakarak yeni bir başlangıç yapmak için İzmir’e taşınır. Burada suçtan uzak olan üç arkadaş ortaklaşa bir oto yıkamacı açar. Fakat ne kadar geçmişi geride bırakmak isteseler de, bu o kadar kolay olmaz. Filmde Savaş Satış, Cihangir Ceyhan ve Burak Akyüz oynuyor.

– Bayi Toplantısı

Bu yıla damga vuran Bayi Toplantısı’nın oyuncuları ve konusu oldukça eğlenceli. Bayi Toplantısı için Anadolu’dan İstanbul‘a gelen Namık, Adem ve Sadık hayatlarının sıkıntılı dönemlerini yaşarken yolları bir bayi toplantısında kesişir. Beklenmedik olaylar sonucu kendilerini çılgın bir planın içinde bulurlar. Üç bayinin kurtulmak için birbirlerine güvenmekten ve hızlı hareket etmekten başka şansları yoktur.

– Aşk Tesadüfleri Sever 2

Aşk Tesadüfleri Sever filminin devamı olan yapım, 1960’lı yıllarda ve günümüzde geçen romantik bir hikayeyi anlatıyor. Gerçek bir hikayeden uyarlanan ve iki farklı dönemi gözler önüne getiren film, geçmişteki ve günümüzdeki ilişkileri kıyaslıyor. 2020’nin en iyi Türk filmleri listemizde yer alan yapımın başrolünü Nesrin Cavadzade, Elif Doğan, Yiğit Kirazcı ve Aytaç Şaşmaz dörtlüsü üstleniyor.

– Biz Böyleyiz

Biz Böyleyiz, çocukluk yıllarından beri arkadaş olan bir grubun, çok sevdikleri bir büyüklerini ziyarete gitmeleri esnasında başlarına gelenleri ve eski günlere dair duygularını anlatıyor. Çocukluk ve gençlik yıllarını hep birlikte geçiren bir grup arkadaş, büyüdükçe farklı yerlere giderler ve birbirlerinden uzak kalırlar. Nezihe isimli kadının elinde büyüyen ve onu çok seven arkadaş grubu, olun rahatsızlığını öğrenince hep birlikte Nezihe’nin İzmir’deki evine giderler. Birkaç gün boyunca burada kalacak olan arkadaşları sürpriz gelişmeler bekliyordur.

– Eltilerin Savaşı

Sultan ve Gizem’in sosyal medya düşkünlükleri, evlilik anlayışları, aile kurarken yaşadıkları ilginç olaylar ve erkek kardeşlerin, eltilerin savaş rüzgarına kapılma hikayesi… Eğlenceli filmin oyuncu kadrosunda Merve Dizdar, Gupse Özay, Uraz Kaygılaroğlu ve Ferit Aktuğ gibi isimler yer alıyor.

– 9 Kere Leyla

Yine izleyicilerini ikiye bölen bir film: 9 Kere Leyla! Listemizin son filmi Ezel Akay’a ait bir yapım. Adem ve Leyla’nın evlilikleri uzun bir süre mutlu bir şekilde ilerlese de, bir gün evliliklerindeki heyecan yok olur. Adem terapisti olan Nergis’e aşık olur ve gözü ondan başkasını görmez. Oldukça zengin bir adam olan Adem’in tüm mal varlığını eşi Leyla kontrol etmektedir. Bu nedenle Adem ondan kurtulmak için çeşitli yollar deneyecektir. Birçok kişinin en iyi Turk filmleri listesinde yer alan yapımda Elçin Sangu, Haluk Bilginer ve Demet Akbağ rol alıyor.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam