How I Met Your Mother

How I Met Your Mother Hakkında Bilmediğiniz 15 Gerçek

Ayşe Aslıhan

How I Met Your Mother, yıllardır eskimeyen, Türkiye’de de çok sevilen ve bir izleyenin mutlaka bir kez daha izlediği, başarılı oyuncuları ve güzel bir akışı bir araya getirmiş, efsane bir sitcom dizisi! Kısaca HIMYM, bazı karakterleri ve bazı sahneleri insanın canını sıksa dahi; genel olarak daima gülümseten ve izlerken adeta olayların gerçekleştiği yer her neresi ise tam olarak içeride hissettiren nadir dizilerden biri. Dizinin bitmesinin ardından yıllarca Robin’in esasen kimle olması gerektiğini ve Barney’in takım elbise giymesinin gerçek sebebini düşünüp durduk… Final sezonuna kimimiz anlam veremezken, bazılarımızsa bayıldık… Popüler olmasıyla beraber diziye önyargıyla yaklaşanlar da oldu, onları vazgeçiren hayranları da…  Fakat bütünüyle baktığımızda gerek karakterleri gerek konusuyla bizi bizden alan bir dizi… Peki, aradan yıllar geçmesine rağmen hala sevilen How I Met Your Mother hakkındaki efsanevi gerçekleri duymak istemez miydiniz?

1- How I Met Your Mother’daki Ted, Marshall ve Lily karakterleri, aslında gerçek insanlara dayanıyor!

Dizinin yaratıcıları Carter Bays ve Craig Thomas, aslında kendilerini anlatıyorlar. Yani senaryoya göre Carter Bays, Ted; Craig Thomas ise Marshall oluyor. Lily ise, Craig Thomas’ın kolejden sevgilisi ve sonradan karısı olan Rebecca’dan başkası değil. Dolayısıyla dizi, pek çok açıdan yaşanmış, gerçek bir hikayeden besleniyor.

2- Hatta Craig Thomas’ın eşi Rebecca, kendisini anlatan “Lily” rolünü en iyi Alyson Hannigan’ın canlandıracağını söylemiş.

3- Efsanevi The Big Bang Theory dizisindeki Sheldon Cooper karakteri ile hatırladığımız Jim Parsons, dizideki Barney karakterini canlandırması için seçmelere katılmış!

Jim Parsons, dizideki Barney karakterini okuduğunda “Bu çok büyük bir adam. Kim bana bakıp da büyük adam olduğumu düşünebilir ki!” diye sormuş. Diziye seçilerek Barney karakterine hayat veren Neil Patrick Harris ise; seçmelerde dizide laser tag ile oynadığı sahneyi canlandırırken jürinin masasını dağıtarak her şeyi devirmiş!

4- Dizinin yaratıcıları Ted karakteri için Scott Foley’ye, Robin karakteri için ise Jennifer Love Hewitt’e teklif götürmüşler. Fakat Jennifer Love Hewitt, Carter Bays ve Craig Thomas’ın teklifi yerine; aynı kanalda yayımlanan başka bir dizi olan Ghost Whisperer’da rol almayı kabul etmiş.

5- Dizinin oyuncu yönetmenliğini yapan Megan Branman ise, televizyonda kanallar arasında gezerken Cobie Smulders’ı görmüş ve o an, gerçek Robin’i bulduğunu düşünmüş!

6- Dizide mühim olayların yaşandığı Maclaren’s Pub’ı (gerçek adıyla McGee’s Pub’ı) hala ziyaret etmek mümkün…

Barda How I Met Your Mother dizisini hatırlatan kokteyller de var! Özellikle barda Robin Scherbatsky, The Pineapple Incident (dizinin bir bölümünün adı) isimli kokteyller oldukça meşhur.

7- Sıkı durun: Kahkaha efektleri tamamen gerçekti!

Hayır, dizinin çekimleri sırasında stüdyoda seyirci yoktu… Birden fazla sahnenin çekimleri üç gün içinde biterdi. Daha sonra bölüm, kalabalık şekilde seyircilere izletilir ve seyircilerin kahkahaları efekt olarak dizide kullanılırdı!

8- Jason Segel’in sigara içmesi Alyson Hannigan’ı öyle rahatsız ediyordu ki…

Segel’in sigara tiryakiliği sebebiyle ikonik çiftin dizideki öpüşme sahnelerinin çok azı gerçektir. Öyle ki, sigarayı bırakması için Jason Segel ile Alyson Hannigan iddiaya girdiler ve Segel, kendini tutamayıp her sigara içtiğinde Hannigan’a 10 dolar borçlanıyordu… Jason Segel ilk gün çok zorlandığı için Alyson Hannigan’a 200 dolar borçlanmıştı. Segel, bir yıl boyunca sigara içmemiş ancak daha sonra stres olmuş ve sigaraya tekrar başlamıştı…

9- Britney Spears, How I Met Your Mother dizisinde rol almak için dizinin yaratıcılarını aramış, uzun uzun konuşmuş ve sonrasında “Abby” rolünü kapmıştı. Hatta Spears’ın rol aldığı bölüm, diziye uğurlu gelmişti!

Pin on Britney Gifs

Carter Bays ve Craig Thomas, şarkıcının büyük planları olan Stella karakterini canlandırmak isteyeceğinden endişe ediyordu… Ancak dizinin 3. sezon 13. bölümünde (Ten Sessions) Britney Spears, Stella’nın resepsiyonisti Abby karakterini canlandırdı. Bölüm, 18 ila 49 yaşındaki demografinin o noktasında en çok izlenen bölümdü ve muhtemelen diziyi iptal edilmekten kurtardı.

10- Cobie Smulders (Robin), üçüncü sezon boyunca yumurtalık kanseri ile mücadele ediyordu.

Smulders o sıralarda 25 yaşındaydı ve bunu insanlardan gizlemiş, tek başına hastalığıyla savaşmıştı… Geçirdiği birkaç ameliyatın ardından kanseri yendi. Smulders, geçtiğimiz yıllarda farkındalık yaratmak amacıyla ilk kez hastalığı hakkında konuşmuştu.

11- Ted’in çocukları 9 yıldır dizinin sonunu biliyorlardı, haliyle…

Lyndsy Fonseca (Penny) ve David Henrie’nin (Luke) rol aldığı bütün sahneler, Henrie ergenlik döneminden geçtiği için birinci sezonda çekilmişti. Dolayısıyla onlar dizinin sonunu biliyorlardı. Bu yüzden Lyndsy Fonseca ve David Henrie ile dizinin sonunu ifşa etmeyeceklerine dair bir anlaşma imzalanmıştı.

12- How I Met Your Mother beklenen reytingleri elde edememiş olsaydı, Ted’in eşi Victoria olacaktı!

Dizinin yayımlandığı kanal olan CBS, diziyi ilk sezonda bitirseydi Ted’in eşi -ilk sezonda aşık olduğu- Victoria olacaktı… Dolayısıyla dizinin temelindeki “anne” figürü, pastacı Victoria üzerine kuruluydu!

13- Dizinin oyuncuları hikayeyi o kadar benimsediler ki, diziyi yansıtan bazı objeleri saklamak üzere evlerine götürdüler…

Ted” karakterine hayat veren Josh Radnor, mavi renkteki ikonik Fransız klaksonu sakladı. Neil Patrick Harris, Barney’in oyun kitabını ve bardaki masayı evine götürdü. Cobie Smulders Robin Sparkles’ın kot ceketini, Alyson Hannigan ise küçük İngiliz telefon kulübesini aldı.

14- Dizinin yaratıcıları, başta Robin ve Barney arasında bir ilişki oluşturmayı düşünmemişler…

Ancak daha sonra Cobie Smulders ve Neil Patrick Harris arasındaki uyumu görmüşler. Bu yüzden ikili arasında bir ilişki yaratmışlar.

15- How I Met Your Mother’da Barney, 60 farklı kadınla birlikte olarak zirveyi kaparken; Ted ise “anne”ye ulaşana kadar 29 kadınla birlikte olmuş!

Özetle HIMYM; efsane bir dizi olmayı tüm ayrıntılarıyla hak etmiş!
Buna şarkıları dahil…

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam