İyi Hissetmeniz İçin Film Tavsiyesi: Moonrise Kingdom

Cansu Özer

Moonrise Kingdom, ünlü yönetmen Wes Anderson‘ın 2012 yapımı renkli filmi.
Cannes Film Festivali’nin açılış filmi de olan bu başarılı yapımı mutlaka izlemelisiniz!

Firari Genç Aşıklar!

1960’lı yıllara, küçük bir ada kasabasına gidiyoruz. İzci kampından kaçan Sam bölgede küçük çaplı bir paniğe sebep olur. 12 yaşındaki bir çocuk nereye gitmiş olabilir? Kasabanın polis şefi Sharp ve oymakbaşı Scout arayıp dursun bakalım. Sam çoktan aynı yaştaki Suzy ile aşkın uğruna kaçmış durumda. Suzy ise problemli anne babası ve 3 erkek kardeşiyle yaşayan bir kız. Bir tiyatroda tanışan ve toplum tarafından “problem çocuk” olmakla itham edilen çocukların masal gibi firarına tanık oluyoruz. Masal dediğimize bakmayın aslında gerçeğin masallaştırılmış bir versiyonu. Moonrise Kingdom, firar hikayesinde büyüklerin nasıl çuvalladığını, çocukların ise aşkları ve mücadeleleriyle nasıl yükseldiklerini anlatıyor.

Tam Bir “Kendini İyi Hisset” Filmi! – Moonrise Kingdom

Moonrise Kingdom tam anlamıyla size kendinizi iyi hissettirecek filmlerden. Wes Anderson’ın canlı pastel tonları bile bunun için yeterli ama yapım sadece bundan ibaret değil. Ne çok güzel ne de çok yakışıklı olan karakterlerimiz bunların yanında çok iyi de değiller. Hatta biraz sinirli ve benciller. Fakat bunlar masalımızı gerçeğe daha çok yaklaştırıyor. Anderson’ın bizi çıkardığı bu pastel yolculukta kurduğu atmosfer ve yarattığı kendine özgü hikaye hiç sıkmadan akıyor. Müzikleri, dekoru ve kostümleri ile nostaljik havasına bayılacaksınız.

Bruce Willis, Bill Murray, Edward Norton, Frances McDormand, Tilda Swinton gibi başarılı isimlerin bulunduğu oyuncu kadrosu filmin enerjisini iyice yükseltmiş. Zaten Wes Anderson ve bu oyunculardan kötü bir iş çıkmasını beklemek haksızlık olurdu. Sakın bir çocuk filmi sanmayın, böyle bir hava verse bile aslında oldukça yetişkinlere yönelik bir yapım. Kış mevsimi ve karanlık havaların git gide yaklaştığı bu günlerde renkli görüntüleri ve sımsıcak havasıyla içinizi ısıtacak.

Wes Anderson’ın yeni çıkacak filmi The Franch Dispatch hakkında bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. İyi seyirler!

 

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam