the last duel

The Last Duel: Gişede Gümbürtüye Giden Kaliteli Film!

Cansu Özer

The Last Duel, ünlüler geçidi kadrosuna rağmen gişede tam anlamıyla çakıldı. Venom ile aynı haftada vizyona girmesinin de etkisi büyük. Bizce bu gişe hezimeti büyük haksızlık. Bunun sebebini yazımda açıklayacağım. Gelin The Last Duel filmini yakından inceleyelim!

İnsan Dostuna Bunu Yapmaz!

the last duel

Norman şövalyesi Jean de Carrouges (Matt Damon) ve şövalye yamağı Jacques le Gris (Adam Driver) çok yakın arkadaşlardır. Fakat bu arkadaşlığın arasına zamanla hırslar ve kıskançlıklar girer. Hatta Kont Pierre (Ben Affleck) ve Carrouges’in karısının çeyizi olan toprak meselesi yüzünden basbayağı düşmanlık oluşur. Zaman geçer, husumet bir türlü bitmez. Carrouges’in savaşa gider ama döndüğünde korkunç bir şey öğrenir. Le Gris karısına tecavüz etmiştir. Bunun üzerine Carrouges, mahkemeye başvurur. Le Gris bu davada avantajlı konumdadır. Mahkeme bir karar alır. Bu karara göre iki adam ölümüne düello yapacaktır. Hayatta kalan kişi Tanrı’nın isteğini yerine getirmiş olacak ve eğer ki Le Gris hayatta kalırsa da suçlamadan aklanacaktır. Ayrıca Carrouges kaybederse karısı Margerite (Jodie Comer) ceza olarak bir kazığa bağlanarak yakılacaktır.

Gişedeki başarısızlığı hak ediyor mu?
The Last Duel İncelemesi.

the last duel

Başlıktaki soruma hemen cevap veriyoruz; Kesinlikle hayır! Film inanılmaz başarılı. İncelemeye başladığımıza göre belirtmeliyiz ki The Last Duel adeta tablo gibi bir film. Sinematografisi o kadar iyi ki izlerken hayran olmamak elde değil. Renkleri, sahneleri her şeyinden bir ustalık akıyor.

Yukarıda yazdığımız konuyu 3 bölümde izliyoruz. Jean de Carrouges gözünden gerçekler, Le Gris gözünden gerçekler ve Margerite gözünden gerçekler. Margerite gözünden anlatılan hikaye, esas gerçek. Aynı hikayeyi üç farklı kişinin gözünden anlatmak, üstelik bunu sıkmadan yapabilmek büyük başarı. Aynı sahneleri bakış açısı değiştirerek izlemek inanılmaz keyifliydi. Tabii hikayenin bir de keyifsiz kısmı var. Bu filmimizle ilgili değil dönemin şartlarıyla ilgili. Fakat yine de sinirlenmemek elde değil. Filmin süresi biraz uzun ama sanırım bu benim için bir problem. Yine de benim gibi uzun film izleme konusunda sorunları olan birini bile sıkmadı. Hatta filmin son 20 dakikasını nefesimi tutarak izledim!

The Last Duel’de kesinlikle herkes rolünü efsane oynamış. Sarı saçlı Ben Affleck biraz komik gelse de göz ardı edebilirsiniz. Adam Driver’ı bir başka Ridley Scott filmi House o Gucci‘de de izleyeceğiz. Bu konuda da epey heyecanlıyım.

Peki film gişede neden başarısız oldu?

Bunun en büyük sebeplerinden bir başarısız tanıtım diğeri ise Venom ile aynı haftada vizyona girmiş olması. Herkes gözünü Venom ve House of Gucci filmlerine dikmişken The Last Duel felaket biçimde arada kaynadı ve bence bu çok büyük bir haksızlık.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam