Fazıl Say'dan İzmir'e Beste!

Fazıl Say Bir Şehri Besteledi: Karşınızda ‘İzmir Süiti’

Ayşe Aslıhan

İzmir Büyükşehir Belediyesi‘nin 150. yılı için bestelediğim İzmir Süiti‘ni artık her konserimde severek çalacağım. Yani yılda en az 120 kez çalacağım bir eser oldu!

Dünyaca ünlü piyanist ve bestecimiz Fazıl Say; İzmir’i hissederek bestelediği “İzmir Süiti” adlı eserini ilk kez, elbette İzmirliler ile paylaştı. Bir şehri notaya döken Fazıl Say’ın yeni bestesi, inanılmaz bir gurur ve büyük beğeniyle dinlendi.

Bu özel eser, ilk kez Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki özel programda seslendirildi. İstisnasız dinleyen herkes tarafından da ayakta alkışlandı.

“Körfez Dalgaları”, “Brahms İzmir’de”, “Kordon’da Sessiz Sabah”, “Chopin İzmir’de”, “Urla Şiiri”, “Rachmaninov İzmir’de” ve “Zeybek” başlıklarıyla toplamda 7 bölümden oluşan ve 27 Aralık’ta Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin 10. yılı nedeniyle gerçekleştirilecek konserde bir kez daha çalınacak beste için sizi şöyle alalım…

 

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam