oscar ödülü

Türkiye’nin Oscar Adayı Filmi Belli Oldu

Suna Simge Çakmak

Türkiye’nin Oscar Adayı Filmi Semih Kaplanoğlu‘nun “Bağlılık Aslı” filmi, Türkiye’nin 92’nci Akademi Ödülleri’ndeki (Oscar) adayı olarak belirlendi. ABD’de düzenlenecek olan 92’nci Akademi Ödülleri töreninin, gelecek yıl şubat ayında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Kübra Kip ve Ece Yüksel‘in yanı sıra Umur Kurt , Almina Kavcı, Merve Şeyma Zengin, Jale Arıkan ve Osman Alkaş rol aldığı film 20 Eylül’de perde de.

Film, modern dünyada anne ve kadın olmanın yarattığı zorlukları bu durumun kadınların yakın çevreleriyle olan ilişkilerine yansımalarını beyaz perdeye aktarıyor.

Müzik direktörlüğünü Anjelika Akbar‘ın yaptığı Kaplan Film ve Sinehane ortak yapımı olarak hayata geçirilen filmin görüntü yönetmenliğini Andreas Sinanos üstleniyor.

Kübra Kip ve Ece Yüksel‘in yanı sıra Umur Kurt , Almina Kavcı, Merve Şeyma Zengin, Jale Arıkan ve Osman Alkaş rol aldığı film 20 Eylül’de perde de. Film, modern dünyada anne ve kadın olmanın yarattığı zorlukları bu durumun kadınların yakın çevreleriyle olan ilişkilerine yansımalarını beyaz perdeye aktarıyor. Müzik direktörlüğünü Anjelika Akbar‘ın yaptığı Kaplan Film ve Sinehane ortak yapımı olarak hayata geçirilen filmin görüntü yönetmenliğini Andreas Sinanos üstleniyor.

Filmin konu özeti ise tam olarak şöyle:

“Doğumdan sonra işe başlamak için bebek bakıcısı arayan Aslı, uzun uğraşlardan sonra genç bir bakıcı bulur. Bebek bakıcısı Gülnihal’in de bir bebeği vardır. Gülnihal’in gelişiyle Aslı kendinden bile gizlediği sırlarıyla yüzleşmeye başlar.”

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam