Kahve

KarmaList: Kahve İçerken Size Eşlik Edecek 10 Şarkı

Ayşe Aslıhan

Kahve, dünya üzerinde en çok tüketilen sıcak içecek. Uyandığımızda kendimize gelmemizi sağlayan, gün içinde keyif yaptıran, bir toplantıda yahut bir dost meclisinde belki de sohbetin anahtarı!

Yemen’den çıkan Türk kahvesini, 1517 yılından beri 40 yıl hatırıyla kabul ederek içiyoruz… Yunanistan ise çok sevilen Frappesi‘ni 1475 yılından beri keyifle yudumluyor. İrlanda’nın da bizler gibi “Irısh Coffee” adını verdikleri özel bir kahveleri var. İtalyanlar ise çekirdekleri çok ince öğütüldüğü için bizdeki Türk kahvesine benzer ancak daha yoğun, mırraya benzeyen bir tada sahip güzel ve özel kahvelerini içiyorlar. Kahve konusunda en çok çeşit barındıran Etiyopya’da ise, önce kahve çekirdekleri havanda dövülüyor ve ibrik şeklinde bir testiye koyularak kömür ateşi üzerinde 2 saat kaynatılıyor… “Buna” ismini verdikleri kahve, yağ ve tuzla servis ediliyor.

Her milletin kendine has bir kahve öğütme, pişirme ve içme alışkanlığı var. Pek tabii herkesin ve bizlerin de kahveye bulduğumuz eşlikçiler bambaşka… Bir film, bir lokum yahut bir şarkı!

1. Bob Dylan – One More Cup of Coffee

2. Doğan Canku – İnsanoğlu

3. Hüsnü Arkan – Fincana Kahve Koydum Gel

https://www.youtube.com/watch?v=WW9PTUvrXBA

4. Sezen Aksu – Aykırı Çiçek

5. Can Kazaz & Nilipek – Kendi Halimde

6. Deep Purple – Soldier Of Fortune

https://www.youtube.com/watch?v=06j9QR7XjLA

7. Beirut – Rhineland

8. Cemali – Duymak İstiyorum

9. Mor ve Ötesi – Daha Mutlu Olamam

10. Barış Manço – Eski Bir Fincan

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam