Göç Fİlmleri festivali

Uluslararası Göç Filmleri Festivali Çok Yakında!

Aygün Akdağ

Dünyanın dört bir yanından katılımcısı olan ve kapsamlı tematik film festivali olan “Uluslararası Göç Filmleri Festivaliçok yakında başlıyor… Ülkemizin ev sahipliğinde düzenlenecek olan film festivali, 14-21 Haziran tarihleri arasında online olarak gerçekleşecek.

50’den fazla filmin sahne alacağı festivalde yerli ve yabancı yüzlerce sinemacı yüzlerce sinemacı, basın mensubu ve akademisyenler de yer alacak. “Uluslararası Göç Filmleri Festivali’’ herkesi, insanlığın ortak kaderi göçün medeniyete katkılarını, toplumlar arasındaki kültürel etkilerini ve adaptasyon süreçlerini yeniden anlamaya davet edecek.

Göç Fİlmleri festivali

Festival boyunca, dünyanın dört bir yanından ünlü isimler ile tecrübe paylaşımı, alanında uzman isimlerle atölyeler, sinema profesyonelleri ve sektörel konuklarla paneller düzenlenecek. Dünyada ve Türkiye’de son beş yılda önemli festivallerde ödüle layık görülmüş film ve senaryolara yarışmalar sonrası toplam 26 bin Avro ödül verilecek.

Gaziantep’te gerçekleştirilecek festival, tüm dünyayı etkisi altına alan salgın dolayısıyla ertelense de “Uluslararası Göç Filmleri Festivali” için hazırlıklar tamamlandı.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün organize ettiği festivale Kültür ve Turizm Bakanlığı da katkı sağlıyor. Festival, 14-21 Haziran tarihleri arasında zengin bir içerik ve son teknolojik imkânlarla izleyicilerin karşısında olacak…

Göç Fİlmleri festivali

Festival kapsamında herkesin ziyaret edebileceği özel içerikli yeni nesil sergiler hazırlandı. Bir kısmı göç, bir kısmı da dünyanın tarihi yerleri olacak özel sergileri VR gözlüklerle gezebilme imkânı da olacak. Festival konserleri ise sahne konseri gerçekliğinde, YouTube üzerinden canlı olarak yayınlanacak. Göç konusunda duyarlılık gösteren ve bu konuyla ilgili müzikler yapan sanatçıların eserlerine ağırlık verilecek.

Göçün kültürel etkileri masaya yatırılacak

2011 yılından bu yana maruz kaldıkları insanlık dışı koşullar sebebiyle doğduğu toprakları terk etmek zorunda kalan milyonlarca göçmene kucak açan Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen festival, insanlığın gündeminden hiç düşmeyen göç olgusuna ayna tutmayı hedefliyor.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam