Bağımsız sanat içerik platformu Karma Türkiye, İşkolik programında, tüm ayrıntılarıyla, kurucu ortak Dilruba Özcan Hocaoğlu tarafından anlatıldı!
Business Türk Channel‘ın İşkolik isimli programına konuk olan Karma Türkiye kurucu ortağı Dilruba Özcan Hocaoğlu, platformu tüm ayrıntılarıyla ve keyifle anlattı.
Soru cevap şeklinde ilerleyen programda Dilruba Özcan Hocaoğlu; platformun vizyonunu, misyonunu ve küçüğünden büyüğüne tüm projelerini tüm parlaklığıyla ortaya koydu.
Öncelikle “Karma Türkiye ne yapar, neyi hedefler?” sorusuna “Karma Türkiye ailesi olarak; -biz kendimize bir aile diyoruz- tamamen organik büyümeyle, kullanıcılar ve eserler, tabii bu kapsamda içerikler nasıl doğru ve kolay şekilde bir araya gelebilir diye düşündük. Bu sebeple dijitalleşen bir platform hayali kurduk. Aynı zamanda ruhu olan bir iş olmasını istedik. Birçok kişinin de sesini duyurmak için farklı mecralara ihtiyacı var. Biz de bu mecralardan bir tanesiyiz aslında…” şeklinde cevap veren Dilruba Özcan Hocaoğlu, Karma Türkiye’nin 2 senelik hikayesini anlatmaya devam etti.
“Karma Türkiye’nin kendine has sosyal medya hesapları var. Bir YouTube kanalı var; başta müzik olmak üzere birçok YouTube içeriği var. Ayrıca bir web portalı var; burada sanatın her alanından birçok habere çok erken ulaşabiliyorsunuz. Birçok kategoride içerikler üretiyoruz. Aynı zamanda, Türkiye’deki sayılı RTÜK’e bağlı, lisanslı internet radyolarından birine sahibiz. Web sitemizden ulaşabildiğiniz gibi Android ve iOS uygulamaları da mevcut.”
İnternet radyosu hakkında da ayrıntıları paylaşan Hocaoğlu, “Aslında 7/24 canlı yayını olan, reklamsız bir internet radyosuyuz. Perşembe günleri 23.59’da Pişman İnsanlar Cemiyeti isimli bir programımız var. Onun dışında bir programımız henüz yok… Radyomuzun günlük playlisti, bilinen radyo dinleyicilerini şaşırtacak bir playlist. Çünkü oldukça karışık! Sesini duyurmak isteyen birçok müzisyen arkadaşımızın seslerini duyabilirsiniz. Telifi olduğu müddetçe, her çeşit sanatçıya yer veriyoruz. Kitle ve popülerlik ayrımımız yok.” dedi.
İlerleyen zamanlarda daha büyük projelere yer verileceğini açıklayan Hocaoğlu, “Yolun henüz çeyreğindeyiz. Gidilen yol güzel. Ekip çok güzel! Üretici insanlarla bir arada olmak çok keyifli.” dedi ve ekledi: “Karma Türkiye, herkesin mutlaka bir alanda kendinden bir şeyler bulabileceği bir platform. Sanatı dil, din, ırk, cinsiyet gibi hiçbir ayrım göz etmeksizin herkese sunuyoruz. Bu platform, bu hikayede var olmak isteyen herkesin ziyaret edebileceği bir yer.”
Karma Türkiye bir sanat platformu: Web portalıyla, sosyal medya hesaplarıyla, sanata yönelik özgür ve özgün projeleriyle, radyo programıyla ve edebiyat dergisiyle!
Dilruba Özcan Hocaoğlu, fenomen radyo programı Pişman İnsanlar Cemiyeti’nin son 3 aydır yayımladığı aylık edebiyat dergisi hakkında da konuştu: “Karma Türkiye, öyle bir sanat platformu ki; web portalı var, sosyal medya hesapları var, sanata yönelik her alanda her şeyi buluyorlar. Ayrıca Karma Türkiye’nin fenomen radyo programı Pişman İnsanlar Cemiyeti; dijital ortama rağmen, yapaylıktan çok uzakta, doğrudan hislerle ve müzikle insanları bir araya getiriyor. Programın bir de çiçeği burnunda bir edebiyat dergisi var. Kurucu ortaklardan diğeri Reha Özcan‘ın söylediği bir cümle ile yola çıktık aslında… “Eğer radyo programını arayıp, hikayelerini anlatıyor, konuşuyorlarsa; yazabiliyorlardır da!” Öyle de oldu. Seçim yapmakta zorlandık. Profesyonel olarak da, manevi olarak da okurken gönderilen yazıları çok beğendik. Ekip olarak, bu işin de büyümesini hayal ediyoruz.”
Dilruba Özcan Hocaoğlu, yeni nesil bağımsız sanat platformu olan Karma Türkiye ile ilgili son olarak şunları söyledi: “Yapaylıktan uzak, bağımsız, dijital ve organik bir platformuz. Sanırım herkes kendini bulduğu için burada. Çok fazla projemizin yanında çok yüksek bir enerjimiz var. Gelecek için planladığımız çok şey var. Daha önce yaptığımız amatör şarkı yarışması var, gelenekselleşti artık; amatör müzisyenler şarkılarını gönderiyorlar ve en iyisi profesyonel bir jüri tarafından oylanıyor, kazananı için profesyonel bir single çıkartıyoruz örneğin… Dergide yazanların, büyük yazarlarla ve okuyucularla bir araya gelebilecekleri projelerimiz var. Müzik alanında hevesi ve yeteneği olanlara yol açmak için projelerimiz var. Yakın zamanda hepsini gerçekleştireceğimizden kuşkum yok!”