Spotify

#COVID19: Spotify Dinleyicisi Sanatçıya Destek Olabilir!

Ayşe Aslıhan

Spotify COVID-19 Music Relief Project (COVID-19 Müzik Destek Projesi) adını verdiği projeyi duyurdu: Artık dinleyiciler, sanatçılara bu süreçte destek olabilecek!

1 Aralık 2019 tarihinde Çin’in Hubei bölgesinin başkenti olan Vuhan’da çeşitli hastaların belirli bir neden olmaksızın gelişen ve tedavi ile aşılara cevap vermeyen bir zatürre görülmesi üzerine #COVID19 olarak adlandırılan yeni bir koronavirüs teşhis edildi. Kişiden kişiye bulaşabilen virüsün bulaşma oranı, 2020 Ocak ortasında büyüme gösterdi. İlerleyen zamanlarda Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya-Pasifik’te yer alan çeşitli ülkelerde yaşanan virüs vakaları rapor edilmeye başlandı ve 11 Mart 2020’de Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel salgın ilan edildi.Türkiye’de de #COVID19 vakasının ilki, Sağlık Bakanlığı tarafından 11 Mart 2020’de açıklandı.

Henüz kesin bir tedavi bulunamamasıyla tehlikeli bir salgına dönüşen #COVID19 ‘un dünyaya hızla yayılışıyla beraber, hastalık bulunan ülkelerde yaşam düzeni tamamen değişti. Öncelik ise insanların günlük alışkanlıkları oldu… Aşı veya tedavide kesinliği kanıtlanmış bir ilaç bulunmadığı müddetçe, zorunda kalmadığımız sürece evde olduğumuz bugünlerde; izlediğimiz diziler, filmler ve elbette dinlediğimiz müzikler arttı! YouTube, Netflix, Spotify gibi uygulamalar, dostumuz oldu.

Spotify dinleyicileri, sanatçılara ve hayır kurumlarına dilediği kadar destek olabilir!

Bu süreçte birçok kurum gibi Spotify da, destek için ne gerekiyorsa yapmak adına kolları sıvadı. Spotify’ın COVID-19 Music Relief Project (COVID-19 Müzik Destek Projesi) adını verdiği proje, Spotify kullanıcılarının sevdiği sanatçılara maddi destekte bulunmasını sağlayacak!

Dinleyiciler; CashApp, GoFundMe, PayPal gibi uygulamalarla sanatçılara veya sanatçıların ekiplerindeki kişilere destekte bulunabilecek. Bu özellik Sanatçının Seçtikleri bölümünün hemen yanında olacak. Aynı zamanda sanatçılar, bu destekleri isterlerse dinleyicileri bazı hayır kurumlarına yönlendirebilecek.

Sanatçılar nasıl ki halkı unutmuyorsa, halk ve kuruluşlar da sanatçıları unutmamalı!

Spotify Widget - Animation of music player for desktop by Anton ...

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam