J-Pop

Gündem: K-Pop’tan Sonra J-pop Dünyayı Kasıp Kavuruyor!

Ayşe Aslıhan

Geçen yılın sonunda Deezer’da Japon müziklerinin dinlenme oranı yüzde 700’ün üzerinde arttı. K-Pop’tan sonra J-pop dünyayı kasıp kavuruyor!

K-pop, bir ülkeden çıkıp tüm dünyaya yayılan tek müzik türü değil. Japon müziği, dünyanın her yerinden müzik severlerinin kalbinde doğru notalara vuruyor. Deezer’daki farklı Japon türlerindeki dinlenme oranları büyük bir patlama yaşıyor. “Japan Lo-fi & Chill” çalma listeleri Kasım 2020’de yüzde 705 oranında büyürken, J-pop dinlenme oranları Mart’taki ilk küresel karantina sırasında üçte bir oranında arttı.

Küresel müzik uygulaması Deezer, yeni “Japon Müziği” kanalıyla Japon sanatçıların inanılmaz yeteneklerini dünyanın dört bir yanındaki hayranları için sergilemeye hazır. Özel kanal, meraklısına J-pop ve J-rock’tan Onsen’e ve meditasyona kadar Japonya’nın seslerini ve kültürünü yakalayan bir dizi çalma listesi sunuyor.

Japon kültürü fanlarının en sevdiklerinden olan Miki Matsubara’nın “Mayonaka no Door / Stay with me” ve Mariya Takeuchi’nin “Plastic Love” şarkıları yeniden canlandı. Uygulama, daha fazla yerel cevheri keşfetmenize yardımcı olacak en iyi çalma listelerini oluşturdu. Kullanıcılar, J-Rock ve Japon Hip Hop’a kadar City Pop ve Japan Anime gibi yeni parçaları ve türü tanımlayan soundları keşfetmek için 12 farklı çalma listesini dinleyebilirler.

J-Pop sanatçıları revaçta!

Ayrıca meraklısına J-pop sanatçısı, Kyary Pamyu Pamyu ve Caz trompetçisi Takuya Kuroda gibi ünlü müzisyenlerin özel olarak seçilmiş çalma listeleri sunulacak. Geleneksel Japon kültürünü daha yakından tanımak isteyenler için yeni “Japon Onsen” çalma listesinde rahatlatıcı spa müziği bulunuyor.

Oyuncular ve anime hayranları içinse Deezer, My Neighbor Totoro, Spirited Away, Your Name ve Attack on Titan gibi eleştirmenlerce beğenilen anime filmlerinin ve dizilerinin müziklerini çalma listeleri olarak kanala dahil etti.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam