oyun ve film

Bilgisayar Oyunundan Sinemaya Uyarlanan Filmler

Aygün Akdağ

Gamer dostlarımız buraya! Bilgisayar oyunlarından ilham alınarak beyaz perdeye uyarlanan filmler olduğunu biliyor muydunuz?

Kitaplardan yahut gerçek hayat hikayelerinden uyarlanan filmlerin yanı sıra, birçoğumuzun oynadığı bilgisayar oyunlarından film haline getirilen çalışmaları sizler için listeledik, Ne izlesem? sorununu ortadan kaldırdık.

İyi seyirler!

Doom

Doom sinema filmi 2005 yılında; Wesley Strick ve Dave Callaham tarafından kaleme alınmış, Andrzej Bartkowiak tarafından yönetilmiş bir film. Aynı adlı video oyunundan uyarlanan film, aksiyon türünde.

Hitman

Hitman, 2007 yapımı ve aynı isimli video oyunu serilerinden uyarlanan Amerikalı aksiyon filmi. Timothy Olyphant ve Dougray Scott’un başrollerini paylaştığı filmin yönetmenliğini Xavier Gens üstlenmişti.

Max Payne

Max Payne, 2001 yılında Remedy Entertainment tarafından geliştirilen kendisiyle aynı adı taşıyan video oyunundan uyarlanılan 2008 Amerikan kara aksiyon filmi. Beau Thorne tarafından yazılmış, John Moore tarafından yönetilmişti.

Prince Of Persia

Pers Prensi: Zamanın Kumları, fantastik-macera filmi. Jordan Mechner, Boaz Yakin, Doug Miro ve Carlo Bernard tarafından yazılmış; Mike Newell tarafından yönetilmiş; yapımcılığında Jerry Bruckheimer olan filmin dağıtımını Walt Disney Pictures yaptı. 2003 yılında yayınlandı ve aynı adı taşıyan video oyunundan yola çıkılmıştı.

Resident Evil

Ölümcül Deney, 2002 yapımı bilim kurgu türünde bir gerilim filmi serisi… Yönetmenliğini Paul W. S. Anderson‘ın yaptığı film, Capcom‘un Resident Evil adlı ünlü video oyunu serisinden uyarlanmıştı. Oyundan filme çevrilse de, hikaye bakımından daha sonra oyunla pek bir ilgisi olmadı.

Street Fighter

Film, 1994 yılı Amerika Birleşik Devletleri yapımı Capcom‘un konsol ve bilgisayar oyunu Street Fighter‘ın aksiyon yönetmeni Steven E. de Souza tarafından sinemaya uyarlanmış hali. Baş rollerde ise Jean-Claude Van Damme ve Raul Julia var.

Süper Mario Brothers

Süper Mario Kardeşler, Rocky Morton ve Annabel Jankel‘ın yönettiği bir 1993 Amerikan bilim kurgu fantastik macera filmi. Aynı isimli 1985’deki Nintendo‘ya ait video oyunundan uyarlanmıştı.

https://www.youtube.com/watch?v=wtMZKYnLg5c

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam